Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, через службову недбалість яких у квітні поточного року стався вибух у підвальному приміщенні автозаправного комплексу «БРСМ-Нафта» в м. Переяслав-Хмельницький Київської області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що троє людей з керівного складу двох підприємств порушили вимоги нормативно-правових актів під час проектування, будівництва та експлуатації автозаправного комплексу. В результаті ці недоліки призвели розгерметизації трубопроводу, витоку газу та вибуху, внаслідок якого шестеро людей загинули, ще семеро отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі додали, що в ході досудового слідства зібрано достатньо доказів вини обвинувачуваних, проведено велику кількість слідчих дій та судових експертиз.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

«Крім того, з урахуванням отриманих доказів у ході розслідування, підприємством, яке експлуатує АЗС, потерпілим відшкодовано матеріальну та моральну шкоду на суму понад 2,5 млн грн», - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, 22 квітня на АЗС «БРСМ-Нафта» в м. Переяслав-Хмельницький Київської області стався вибух, унаслідок якого шестеро людей загинули, ще семеро постраждали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256