Уряд США прийняв рішення про надання допомоги українським військовослужбовцям на суму $116 млн у вигляді обладнання та навчання в питанні контролю кордону, сказано у тексті заяви, поширеної Білим домом 18 вересня.

«Уряд США надасть допомогу на суму в $116 млн у вигляді обладнання, а також проведе навчання українських військовослужбовців (армії, Нацгвардії та Держприкордонслужби) у питанні моніторингу та захисту державного кордону і забезпечення територіальної цілісності країни», - сказано в заяві.

Уряд США планує, зокрема, надати Україні бронежилети, шоломи, транспорт, тепловізори, прилади нічного бачення, спецтехніку, рації, патрульні човни, намети, радари, обмундирування, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Крім того, за ініціативою влади США низка військових експертів та фахівців із захисту цивільного населення проведуть в Україні консультації, в тому числі, щодо поліпшення медичної допомоги і захисту медперсоналу.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко звернувся до Конгресу США з проханням надати Україні особливий статус партнера поза НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом