Президент України Петро Порошенко звернувся до Конгресу США з проханням надати Україні особливий статус партнера поза членством у НАТО, а також допомогти Україні з летальною та нелетальною зброєю.

«Я закликаю США надати Україні особливий статус з безпеки, який відображає високий рівень взаємодії з нечленом НАТО», - заявив Порошенко в ході свого виступу на спільному засіданні палат Конгресу США 18 вересня у Вашингтоні.

При цьому Порошенко зазначив, що мета України - не виграти війну, а встановити і підтримувати мир, для чого країні необхідно більше світової політичної підтримки та зброї.

«Сподіваюся, світ визнає їхню (українських військовослужбовців - Ред.) боротьбу. Їм потрібно більше політичної підтримки всього світу, їм потрібно більше військової зброї, як летальної, так і нелетальної», - заявив Порошенко.

Він наголосив: «Не можна виграти війну з простирадлами. Ми не можемо зберегти мир з простирадлами», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Разом із тим, Порошенко зазначив, що мета України - не виграти війну, а зберегти мир, а для збереження миру ми повинні бути досить сильними».

«Ми не сумніваємося, що будемо сильними завдяки вам», - сказав Порошенко, звертаючись до американських конгресменів.

Як раніше повідомляв ForUm, сенат США 18 вересня має намір розглянути ухвалення так званого «Акта про свободу України», який, зокрема, передбачає збільшення військової та невійськової допомоги Україні, а також запровадження нових санкцій проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом