Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає заяви голови Міністерства оборони України Валерія Гелетея про постачання Північноатлантичним альянсом зброї Україні спекуляцією. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

«Міністру оборони краще... не висловлювати спекуляції з приводу того, що в Україну йде потік озброєнь з країн НАТО, - це спростовується самими членами Альянсу. І вже тим більше не варто йому займатися погрозами про відмову від без'ядерного статусу України. Я думаю, йому ніхто цього не дозволить зробити, насамперед західні країни, які мають вирішальний вплив на київську владу», - сказав він.

Крім цього Лавров заявив, що інциденти під час перемир'я на Донбасі провокуються офіційними представниками Збройних сил України.

«Що стосується перемир'я, яке було зафіксоване на зустрічі у Мінську в рамках підписаного там протоколу між київською владою і представниками ДНР та ЛНР, то за ним спостерігає місія ОБСЄ, регулярно надає відповідні доповіді. У них відображені інциденти, які поки ще мають місце. Але в цілому наші оцінки й оцінки наших колег в інших країнах, у тому числі в Євросоюзі, полягають у тому, що перемир'я зберігається й інциденти, які поки ще продовжують відбуватися, мають сходити нанівець. Базуючись на доповідях спостерігачів ОБСЄ, можна зробити висновок, що низка інцидентів, причому досить серйозні, провокується офіційними представниками Збройних сил України. Ми розраховуємо, що українське керівництво вживе заходів до припинення таких фактів. Відповідні заходи необхідно насамперед прийняти по лінії Міністерства оборони України», - додав він.

Нагадаємо, міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що країни Організації Північноатлантичного договору (НАТО) почали передачу зброї Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224