Прокуратура міста Києва спрямувала до суду матеріали кримінальної справи стосовно двох чоловіків, обвинувачених в організації замаху на життя одного з керівників промислового підприємства в м. Запоріжжі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Згідно з повідомленням замовником злочину виявився генеральний директор цього ж підприємства, який вирішив позбутися компаньйона, щоб самостійно розпоряджатися фінансовими ресурсами підприємства.

За даними прокуратури, організацію вбивства і пошук виконавця він доручив знайомому депутатові однієї з сільських рад Київської області, надавши йому всю необхідну інформацію про потенційну жертву й оплату в розмірі 20 тис. доларів.

«Згідно із розробленим злочинцями планом в одному зі столичних ресторанів виконавець мав непомітно додати в їжу потерпілого отруйну речовину, яка викликає несумісний з життям розлад функціонування серцево-судинної системи і може бути констатовано як природна смерть», - йдеться в повідомленні. Правоохоронцям вдалося запобігти скоєнню цього злочину.

Організатора та замовника судитимуть за скоєння кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.3 ст.27, п.п.6,11, 12 ч.2 ст.115 (Готування до умисного вбивства, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України, що веде до покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

За рішенням суду обидва чоловіки перебувають під вартою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

62