Голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення діяльності податкових органів комітету ВРУ з питань податкової та митної політики народний депутат Віталій Грушевський вважає, що від «Укрзалізниці» не залишилося нічого, крім вивіски. Таку думку він висловив у коментарі кореспонденту ForUm'у.

«Від «Укрзалізниці» давно вже залишилася тільки вивіска. Думаю, що сьогодні Арсеній Петрович (прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. - Ред.) і його команда проводять інвентаризацію непотрібних «Укрзалізниці» залишків», - заявив він.

За його словами, перевірка, інвентаризація «Укрзалізниці» потрібні. «Потрібно і можна повертати її в державну власність», - запропонував Грушевський.

«Сьогодні шлях виведення об'єктів з державної власності не є правильним з точки зору побудови держави, розвитку економіки. Навпаки, потрібно створювати державні програми з надання галузям не пільг, а коштів. Але все повинно проводитися під чітким контролем», - упевнений парламентарій.

Нагадаємо, 8 вересня прес-служба Кабінету Міністрів України повідомила, що за дорученням прем'єр-міністра розпочата перевірка фінансово-господарської діяльності «Укрзалізниці».

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом