Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в Донецькій та Луганській областях не передбачає надання Донбасу особливого статусу, заявила уповноважений Президента України з питань врегулювання ситуації на сході Ірина Геращенко.

Про це Forum'у повідомили у прес-служба Глави держави.

«Цим законом фіксується складна реальність, яка є сьогодні. Районам, які поки що перебувають під контролем бойовиків, українська влада надає спеціальні можливості місцевого самоврядування для того, щоб вирішити конфлікт невійськовим способом», - зазначила Геращенко.

За її словами, одним із положень цього документа є децентралізація влади, а дія закону - 3 роки.

Геращенко також повідомила, що наприкінці жовтня – на початку листопада в Києві відбудеться донорська конференція, під час якої обговорюватиметься питання фінансування відновлення інфраструктури Донбасу. Також, за її словами, місцеві вибори на Донбасі, які заплановано на 7 грудня, повинні відбутися під моніторингом місії ОБСЄ.

Геращенко також повідомила, що в call-центрі СБУ зареєстровано понад 2400 полонених і зниклих безвісти, при цьому 1000 громадян за весь час вдалося звільнити.

Як повідомляв ForUm, у вівторок, 16 вересня, Верховна Рада в ході закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом