Прокуратура міста Києва спрямувала до Солом'янського районного суду кримінальну справу стосовно чоловіка, який у квітні цього року на станції метро «Вокзальна» вбив людину уколом з токсичною речовиною.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що 45-річний уродженець Російської Федерації вирішив пограбувати 41-річного киянина, якого побачив у метрополітені.

Згідно з повідомленням при собі зловмисник мав шприц з отруйною сумішшю, яка викликає непритомність і може взагалі призвести до смерті. Разом із тим у прокуратурі зазначили, що ця токсична фосфорорганічна речовина на території України не виробляється.

«Чоловік підійшов до обраної жертви і ввів йому шприцом речовину в спину. Коли киянин почав непритомніти, злочинець підхопив сумку з особистими речами потерпілого і почав тікати з місця події. Зловмисник був затриманий працівниками міліції під час спроби залишити станцію метро «Вокзальна», - йдеться в повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187, п. 6 (Розбій) та ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ForUm, 28 квітня 2014 р. у Києві на станції метро «Вокзальна» помер чоловік, на спині якого був виявлений вколотий у неї шприц. Незабаром співробітники відділу карного розшуку лінійного управління в метрополітені Головного управління МВС України в Києві затримали чоловіка, який зробив смертельну ін'єкцію киянину у вестибюлі станції метро «Вокзальна».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51