Кабінет Міністрів України має намір повторно внести на розгляд Верховної Ради пакет законопроектів, що стосуються бюджетного і податкового реформування. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ми будемо повторно вносити ці закони. Розуміючи, що вони (народні депутати - Ред.) навряд чи готові що-небудь ухвалювати», - заявив прем'єр-міністр.

Яценюк різко висловився щодо вчорашнього рішення нардепів не голосувати навіть за внесення до порядку денного цих урядових ініціатив. «Я думав, що вони трохи розумніші. Вони довго вели дискусію про те, які погані закони, навіть не прочитавши їх. Вранці уряд вніс пакет економічних, соціальних та бюджетних реформ. Там кілька сотень сторінок. Вони уже через 5 хвилин вилізли на трибуну і розповідали, що це не так. Правда, коли дочитали, вже було пізно», - обурився прем'єр.

За його словами, через вчорашню «ганебну поведінку депутатів, політичну передвиборну істерію українського парламенту, ми не можемо внести Закон «Про державний бюджет», - додав він.

«Все, що напрацьовувалося місяцями, залишилося нерозглянутим. І це серйозний удар передусім по основі економічного розвитку на 2015 рік», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада відмовилася внести до порядку денного сесії пакет урядових законопроектів, які стосуються реформування Бюджетного і Податкового кодексів.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом