Угода про асоціацію з ЄС не стане для України чарівною паличкою, оскільки не передбачає великих обсягів фінансування. Про це в ході прес-конференції на тему: «Економічні наслідки Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» повідомив голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

«Угода з ЄС сприймається, як вітер змін на краще. І в цьому є величезна небезпека. Угода не передбачає надання грошей, йдеться тільки про зміну правил гри», - сказав Бураковський.

Експерт рекомендує не сприймати Угоду як чарівну паличку, здатну навести лад в Україні.

«У ЗВТ з ЄС вступає вся країна, тому необхідно підрахувати загальний економічний ефект. Хоча, звичайно, очевидно, що різні галузі економіки України відреагують по-різному. Це як у спорті, якщо ми займаємося бігом, то працює одна група м'язів. Але ж треба підкачувати й іншу групу. Ми думаємо, що зробимо щось одне, і все в країні налагодиться. Підписали Угоду, чарівною паличкою махнули - і бах, усе добре. Прийняли закон про корупцію та люстрацію - і відразу зникла корупція. Такого не буде, починається робота», - пояснив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61