Генеральна прокуратура України здійснює кримінальне провадження за статтею «Посягання на цілісність України» у зв'язку з організацією та проведенням виборів у Криму. Про це заявив речник ГПУ Юрій Бойченко.

«Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.109 Кримінального кодексу - посягання на територіальну цілісність та конституційний лад України. В рамках провадження поки немає встановлених осіб, тому що рішення про вибори було прийнято колегіально», - заявив Бойченко, повідомляє «РБК-Україна».

За його словами, ГПУ розпочала кримінальне провадження відразу після проведення виборів у Криму.

ForUm повідомляв, що ЄС, Німеччина і США не визнають легітимність виборів у Криму. Крім цього Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Північноатлантичний альянс також не визнає вибори.

Як уже повідомлялося, 14 вересня в Криму пройшли вибори до парламенту. Зазначимо, що на півострові дві російські партії подолали 5-відсотковий бар'єр і отримали мандати у Державній раді першого скликання за підсумками підрахунку 54,57% бюлетенів. Зокрема, «Єдина Росія» набирає 71,4% голосів, або 268 тисяч 794 виборці, і ЛДПР - понад 8%, або 30 тисяч 812 виборців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31