Голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський сподівається, що перемир'я на сході країни дозволить забезпечити голосування на парламентських виборах на якомога більшій кількості виборчих дільниць у Донецькій і Луганській областях.

Про це, як повідомляє прес-служба ЦВК, він заявив у ході зустрічі з делегацією Національного демократичного інституту міжнародних відносин (НДІ) на чолі з колишнім сенатором від штату Делавер (США) Едвардом Кауфманом.

Охендовський підкреслив, що поки не буде отримано гарантій для виборців, членів окружних та дільничних виборчих комісій, органів ведення Державного реєстру виборців, комісія не зможе вживати заходи з підготовки проведення виборів в окремих районах цих регіонів.

«Разом з тим ми будемо робити все можливе, щоб на сході держави вибори відбулися на кожній виборчій дільниці, де це безпечно і де можна буде забезпечити неухильне дотримання законів України та міжнародних виборчих стандартів, де будуть створені необхідні умови для роботи офіційних спостерігачів та представників засобів масової інформації. До того ж угода про перемир'я і припинення вогню, безумовно, дає надію, що ЦВК вдасться забезпечити голосування на якомога більшій кількості виборчих дільниць на Донбасі», - підкреслив Охендовський.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь на Донбасі починаючи з 18.00 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49