Міністерство освіти і науки України фінансує вищі навчальні заклади регіону, однак через те, що Держказначейство не проводить виплати, люди вже майже три місяці не можуть отримати зарплати і стипендії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації.

Наголошується, що фінансування навчальних закладів, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки, в тому числі і тих, які розташовані в Донецькій і Луганській областях, здійснюється міністерством протягом першого-третього числа кожного місяця, одночасно для всіх навчальних закладів і в повному обсязі.

«За оперативними даними, отриманими від навчальних закладів, на 10-11 вересня поточного року у зв'язку з непроведенням платежів органами Державного казначейства в містах, де проходить АТО, працівники та студенти навчальних закладів починаючи з липня не отримують заробітну плату та стипендії», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, кошти перебувають на реєстраційних рахунках відповідних навчальних закладів, однак не можуть бути перераховані працівникам і студентам через припинення роботи відділень Держказначейства.

У разі стабілізації ситуації та відновлення роботи відділень Держказначейства гроші повинні надійти на платіжні картки працівників і студентів.

Нагадаємо, станом на 3 вересня в Донецькій обласній державній адміністрації заявили, що регіональна влада контролює 70% територій області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117