НАБУ виступила проти продовження практики «підкилимного» створення й ухвалення владою важливих документів.

Про це Незалежна асоціація банків України заявила у своєму листі на адресу Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

Зокрема, в ньому йдеться про запропонований Міністерством фінансів законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення умов ведення бізнесу».

У НАБУ нагадують, що для вдосконалення цього документа за ініціативою Мінфіну була створена робоча група. До її складу увійшли профільні фахівці з питань оподаткування: аудитори, вчені, представники Національного банку України, Державної фіскальної служби України, банківського співтовариства від НАБУ, пише «Комсомольская правда в Украине».

«Фахівці протягом трьох місяців відпрацьовували зазначені зміни, - каже голова Ради НАБУ Роман Шпек. - Уже був сформований узгоджений документ. А що ми бачимо в результаті? На розгляд Комітету подається зовсім інший, ні з ким не узгоджений проект змін».

У НАБУ констатують: заявлені принципи співпраці зі спільнотою та врахування думок експертів бізнес-середовища так і залишилися на папері. Фінальні варіанти документів, які виносяться на розгляд, здебільшого не обговорюються з представниками бізнесу, або їхні основні ідеї істотно відрізняються від позиції експертів.

«Під час спільної роботи йде важкий процес пошуку компромісу, - роз'яснює Шпек. - Та ось, коли загальний знаменник знайдено, одна зі сторін порушує досягнуті домовленості і намагається проштовхнути свій варіант законопроекту, який відображає інтереси тільки однієї сторони. В цьому випадку фіскальна влада знову намагається зробити з банків «дійних корів», і за їх рахунок залатати всі бюджетні дірки».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184
Теги