Польська національна нафтогазова компанія PGNiG продовжує отримувати менше газу, ніж замовляє у російського «Газпрому», який досі не пояснив причини такої ситуації. Про це повідомила прес-служба польської компанії в понеділок, 15 вересня.

«PGNiG не отримав від «Газпрому» пояснень менших постачань, ніж компанія замовляє», - зазначила прес-служба, повідомляє «УНІАН».

Польська компанія підкреслила, що чинний контракт дозволяє їй замовляти у російського монополіста таку кількість газу, яка б не перевищувала максимального рівня, визначеного у документі.

«Обсяги, що замовляються PGNiG, були меншими, тобто це відповідає умовам контракту», - повідомила компанія.

Прес-служба зауважила, що ситуація з постачанням залишається такою ж, що й наприкінці минулого тижня.

Нагадаємо, компанія PGNIG повідомила, що 9 вересня отримала на 24% менше від замовленого обсягу газу, а 8 вересня - на 20% менше.

10 вересня «Газпром» скоротив постачання газу в Польщу ще на 45%.

Цього ж дня голова правління «Укртрансгазу» Ігор Прокопів заявив, що Росія почала обмежувати постачання газу до Польщі з метою завадити реверсному постачанню польського газу в Україну.

У свою чергу, російський газовий монополіст «Газпром» запевнив, що здійснює постачання газу в Польщу без будь-яких змін - у обсязі 23 мільйонів кубометрів на добу.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан відправив Єврокомісії листа, в якому просить розібратися в причинах скорочень останнім часом постачань російського газу в окремі країни Європейського союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17