Правоохоронці порушили кримінальне провадження проти керівництва автопарку №8 комунального підприємства «Київпастранс», повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Чиновників тимчасово усунули через низку системних порушень. На час перевірки в автопарку №8 введено тимчасове керівництво», - наголошується в повідомленні.

Службова перевірка ведення фінансово-господарської діяльності ініційована колективом автопарку, який вказував на ігнорування трудового законодавства та норм технічних регламентів.

За даними КМДА, аудит виявив низку порушень, зокрема в автопарку недорахувалися 13 автобусів.

«Згідно з інвентарною відомістю бухгалтерського обліку необоротних активів в автопарку з 224 автобусів 33 потребують ремонту, 85 - розукомплектовані і представлені на виведення з експлуатації, 13 автобусів взагалі зникли», - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувала комісія, ще взимку вони пішли на утилізацію, однак ці машини були не списані, а передані на переробку за усною домовленістю між керівниками автопарку та керівництва компанії-утилізатора.

Крім того, щодня в парку безпідставно «в ручному режимі» керівництво вносило зміни в попередньо встановлені плани зі здачі виручки.

Щомісячний збиток підприємства становив майже 150 тис. грн. Під час проведення контрольного аналізу збору доходів на таксомоторних маршрутах дохідна частина автопарку збільшилася на 70%. Виявлено заниження плану доходів у шляхових листах водіїв. В результаті підприємство недоотримувало 400 тис. грн на місяць. На деяких маршрутах приміського сполучення плани доходів і графіки руху взагалі були відсутні.

Також комісія виявила порушення у використанні майна та приміщень, відсутність договорів оренди або невиконання їхніх умов. «Це також призводило до недоотримання доходів підприємством», - пояснили в КМДА.

«У структурних підрозділах КП «Київпастранс» на регулярній основі впроваджена робота балансових комісій, що дозволить викорінити корупційні фінансові схеми надалі», - заявив генеральний директор КП «Київпастранс» Сергій Майзель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76