Австрія надасть своїх спостерігачів та 10 безпілотників ОБСЄ для моніторингу ситуації в конфліктних зонах на Донбасі, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Зокрема, Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Австрії Себастьяном Курцем висловив сподівання, що найближчим часом буде збільшено кількість спостерігачів ОБСЄ для моніторингу ситуації на Донбасі, залучено експертів з Австрії й надано технічні засоби контролю.

Міністр закордонних справ Австрії зазначив, що Австрія готова значно активізувати свої зусилля в рамках ОБСЄ й надати ОБСЄ безпілотники для моніторингу ситуації у прикордонних з Росією територіях України.

«Наша місія - не тільки підтримати мирне врегулювання шляхом надання австрійських спостерігачів у рамках ОБСЄ, але й надати 10 австрійських безпілотників для місії ОБСЄ, які дозволять контролювати конфліктні території для прискорення процесу мирного врегулювання», - сказав він.

Також, за словами міністра закордонних справ, Австрія посилить свою допомогу у сфері медичної та медикаментозної допомоги для тяжкопоранених серед мирного населення на сході України. «Ми раді, що маємо можливість прийняти сьогодні кілька потерпілих для лікування в Австрії», - сказав Курц.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко і чинний голова ОБСЄ, керівник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер у ході телефонної розмови домовилися про суттєве збільшення чисельності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом