Польща поки що не продає зброю Україні, але готова обговорити таку можливість під час візиту міністра оборони України Валерія Гелетея до Варшави, який відбудеться в найближчі «кілька днів».

Про це сьогодні, 15 вересня, в ефірі «Польського радіо» повідомив міністр оборони Польщі Томаш Семоняк, коментуючи вчорашню заяву українського міністра про те, що Україна вже почала отримувати зброю від однієї з країн НАТО.

«Український міністр оборони чітко говорив про одну країну, яка почала постачати зброю в Україну. Це не Польща», - сказав Семоняк.

Міністр повторив свою вже раніше озвучену думку, що польська влада може продати українцям зброю, оскільки немає заборони для таких транзакцій, і це залежатиме від зацікавленості українців у таких постачаннях, повідомляє «УНІАН».

«У найближчі кілька днів чекаю візиту міністра оборони України до Польщі, і ми розмовлятимемо, в тому числі, про військову співпрацю», - сказав він.

Семоняк теж зауважив, що питання продажу зброї - це не та тема, яка вирішується за кілька годин або днів», а потребує скрупульозного опрацювання.

За його словами, в першу чергу потрібно з'ясувати, чи можуть польські виробники зброї поставити українцям таке озброєння, якого вони потребують, а потім уже погоджувати питання таких постачань, серед яких не останнє місце займає питання фінансування.

Нагадаємо, 14 вересня міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що країни НАТО почали постачати зброю в Україну. Однак міністр не сказав, про які саме країни йдеться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79