Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участі у супроводі російського гуманітарного конвою, що прибув у суботу до Луганська, оскільки не отримали узгодженого рішення Москви і Києва з цього питання, заявила начальник відділу зв'язків з громадськістю регіональної делегації МКЧХ для Росії, Білорусі і Молдови Вікторія Зотикова.

«Ми в цьому участі не беремо», - сказала вона.

Відповідаючи на запитання про те, чому МКЧХ не підключився до супроводу конвою, Зотикова пояснила, що «ми були готові, але ми так і не отримали узгоджене рішення двох сторін щодо цього конвою», передає його слова «Інтерфакс».

Разом із тим вона підтвердила, що МКЧХ готовий підключитися до розподілу цього гуманітарного вантажу в майбутньому, в разі отримання від Москви і Києва узгодженого рішення з цього питання.

«Ми готові підключитися в разі згоди обох сторін на різних етапах, оскільки ми зацікавлені в тому, щоб люди максимально отримали необхідну їм допомогу», - сказала Зотикова.

Як раніше повідомляв ForUm, Друга гуманітарна колона МНС РФ з 70 вантажівок із гуманітарною допомогою прибула до Луганська.

У свою чергу, Держмитслужба України не має інформації, де зараз знаходиться гуманітарний вантаж РФ і куди він прямує. «В Україну, в Луганську область прорвалися більше 70 вантажівок з Росії... провести перевірку вантажу нашим прикордонникам не дозволили», - повідомив помічник голови Держприкордонслужби Сергій Астахов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом