Можливість перемир'я на сході України значно збільшиться у разі проведення повторного референдуму на Донбасі, хід якого контролюватиметься міжнародними організаціями. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції висловив директор Київського центру політичних досліджень Михайло Погребинський.

«Категорично не згоден із тим, що шанси на мир з'являться у разі переговорів представників Президента України з лідерами так званих ДНР та ЛНР, Володимиром Путіним і так далі. Компроміс можливий за згодою сторін на проведення на території Донецької та Луганської областей нового, вже легального референдуму, який контролюватиметься міжнародними спостерігачами. Потрібно дізнатися, чого дійсно хоче населення цих регіонів, до якої міри самостійності і незалежності воно прагне» - підкреслив політолог.

Виходячи з власних соціологічних досліджень, Погребинський спрогнозував, що за результатами референдуму, ці регіони, найімовірніше, захочуть залишитися у складі України.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив про готовність Києва забезпечити особливий статус деяких районах Донецької та Луганської областей.

Валентин Цимох , ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом