З 5 вересня, коли було оголошене перемир'я, на сході Україні загинуло понад 400 українських військових. Про це повідомив український посол в НАТО Ігор Долгов.

За словами дипломата, про цю ситуацію міністр закордонних справ України Павло Клімкін говорив у вівторок, звертаючись до присутніх у Брюсселі колег з країн-членів НАТО.

«Характеризуючи ситуацію, міністр застосував дуже правильне визначення: раніше ми дискутували про «гібридну війну», а тепер у нас «гібридне перемир'я». За період перемир'я з 5 вересня сталося безліч інцидентів, ми втратили понад 400 військовослужбовців», - сказав Долгов у Брюсселі журналістам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так він прокоментував сьогоднішнє повідомлення про те, що Київ та ополченці домовилися про перемир'я на підступах до аеропорту Донецька.

Долгов заявив про готовність України втілювати в життя досягнуті у Мінську домовленості про перемир'я, однак, за його словами, їх не дотримує протилежна сторона.

Глава МЗС України Клімкін у вівторок обговорив з главами зовнішньополітичних відомств країн-членів НАТО становище на сході Україні під час відеоконференції.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, українські військові домовилися з представниками самопроголошеної Луганської народної республіки про припинення вогню та відведення важкої техніки від лінії зіткнення сторін з 5 грудня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом