Для України важливо приєднатися до зони вільної торгівлі з Європейським союзом і зберегти відносини з Росією. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на міжнародному форумі YES у Києві, передає «РБК-Україна».

«Я переконаний, що ми здатні досягти позитивних результатів. Я не кажу перемогти, але досягти результатів... Завтра починаються переговори в Брюсселі, у нас буде конференція в нормандському форматі. Для нас важливо приєднатися до всеосяжної зони вільної торгівлі і зберегти відносини з Росією», - сказав Порошенко.

За його словами, вже сьогодні «Росія і ЄС заплатили високу ціну, а Україна - дуже високу ціну».

Порошенко вважає, що зараз і Росія, і Європа, і Україна втратили економічно.

«Причини немає, є тільки емоції та амбіції... які треба відкласти. Я твердо переконаний, що у нас буде позитивний результат цих переговорів... Я вважаю, що дуже тонкий, але важливий процес, який розпочався минулого тижня в Мінську, матиме продовження для стабільності і безпеки», - додав Порошенко.

Нагадаємо, в ухваленні народними депутатами законопроекту про особливий статус деяких районів у Донецькій та Луганській областях немає загрози територіальній цілісності України.

Порошенко впевнений у мирному поверненні анексованого Росією Криму в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом