В ухваленні народними депутатами законопроекту про особливий статус деяких районів у Донецькій та Луганській областях немає загрози територіальної цілісності України, заявив Президент України Петро Порошенко у ході виступу на 11-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві.

«Ви там не знайдете ніякої небезпеки територіальній цілісності України, ніякої загрози незалежності, і передача важелів влади від центральних до місцевих органів буде не більша, ніж це є в польських гмінах», - сказав Порошенко.

Разом із тим, Президент запевнив, що ключові питання (міжнародна політика, безпека, функціонування армії) залишаться у віданні центральних органів влади, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Порошенко також наголосив на важливості проведення дострокових місцевих виборів та ухвалення законопроекту про амністію для тих, хто не скоїв тяжкі злочини.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив про готовність Києва забезпечити особливий статус деяким районам Донецької і Луганської областей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом