Ситуація зі зростанням або падінням ВВП у 2015 році буде гіршою, ніж прогнозує Кабмін. Таку думку в коментарі Forum'у висловив економіст Владислав Старинець.

«Прогнози - справа невдячна. Всі прогнози, які давалися на цей рік, перераховувалися в гірший бік, починаючи від курсу по 10 грн і падіння ВВП на 4%. Зараз складно скласти повну картину. Ми не маємо повної інформації про дії МВФ, військ на сході країни, про те, як розвивається ситуація з промисловістю. Але я думаю, що все буде набагато гірше (ніж прогнозує Кабмін - Ред.)», - сказав Старинець.

При цьому експерт зазначив, що прогнози уряду можна сприймати, як індикативні показники.

«У нас ситуація змінюється щодня. Складно давати довгострокові прогнози. Ситуація буде десь посередині між зовсім песимістичними прогнозами й оптимістичними», - вважає він.

Нагадаємо, що затверджено прогноз економічного і соціального розвитку України на 2015 рік. З документа випливає, що в уряду є цілих 2 сценарії економічного розвитку країни. Сценарій 1 - «песимістичний» стверджує, що наступного року зростання ВВП буде 0,3%; сценарій 2 - «оптимістичний» - зростання ВВП 2%.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом