Проведення моніторингу рівня життя чиновників збільшить державні витрати і посилить корупцію. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив колишній заступник міністра соціальної політики, заступник голови парламентського Комітету з питань соціальної політики та праці, народний депутат України (фракція УДАР) Павло Розенко.

«Чесно кажучи, останні висловлювання, в тому числі і прем'єр-міністра, більше схожі на передвиборну риторику, яка дуже подобається людям. Говориться все правильно, озвучуються речі, які підвищують особистий рейтинг, але є відверто малоефективними», - заявив він.

Розенко вважає, що проведення моніторингу рівня життя чиновників не дасть очікуваного людьми результату. «Хіба що збільшиться кількість чиновників, яких потрібно буде найняти на роботу по всій Україні, щоб вони ходили з інспекціями по домівках. Це тільки збільшить державні видатки», - пояснив нардеп.

Він також додав, що орган, покликаний проводити моніторинг, насправді буде дуже корумпований. «Інспектори, думаю, будуть просто закривати очі за певну винагороду», - попередив «ударівець».

«Реальної боротьби з корупцією немає, але є бажання перетворити все на піар. Про серйозні реформи мова не ведеться. Наприклад, необхідно переглянути оплату праці держслужбовців. У нас уряд різко скоротив зарплати, хоча відомо, що дешевий чиновник надто дорого обходиться державі. Адже за низької оплати праці відразу ж збільшуються корупційні ризики», - упевнений колишній заступник міністра соцполітики.

Розенко також підкреслив, що для реальної боротьби з незаконними доходами в Україні має працювати система декларування доходів та витрат, і не тільки чиновників, а й членів їхніх сімей.

Як повідомляв ForUm, ініціюється введення процедури моніторингу рівня життя державних службовців І-III категорій. За словами прем'єр-міністра Яценюка, «тепер до чиновників додому будуть приходити інспектори і перевіряти, як вони живуть».

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49