Дніпровський райсуд столиці підтримав позицію державного обвинувача і продовжив строк перебування під вартою для 22-річного мешканця Сум та 17-річного киянина, яких звинувачують у резонансному вбивстві 2 березня 2014 року співробітників ДАІ на Броварському проспекті в Києві.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Згідно з повідомленням, під час судового засідання також було обрано трьох присяжних, які нарівні з двома професійними суддями братимуть участь у судовому розгляді кримінальної справи.

Під час наступного засідання, призначеного на 16 вересня, планується обрати ще двох присяжних і перейти до розгляду справи по суті.

Підсудним інкримінують скоєння злочинів, передбачених п. п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох або більше осіб з корисливих мотивів, скоєне за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 262 (розбій з метою викрадення вогнепальної зброї та бойових припасів, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч.1 ст. 263 (придбання, зберігання, носіння вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв ForUm, у ніч на 2 березня невідомі зловмисники з автоматичної зброї розстріляли наряд дорожньо-патрульної служби ДАІ на стаціонарному посту «Биківня» у Києві. Тоді загинуло троє інспекторів Державтоінспекції - старший лейтенант міліції Сергій Ригун, старший прапорщик міліції Олександр Куликовський і старший сержант міліції Ігор Мазур.

21 березня міліція затримала лідера об'єднання «автономних» націоналістів «Білий молот» Влада Гораніна та одного його спільника за підозрою в організації розстрілу трьох співробітників ДАІ. Пізніше Апеляційний суд Києва відпустив його з-під арешту.

Пізніше в Тернополі було затримано ще одного підозрюваного у цьому злочині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46