Партії націоналістичного спрямування - «Правий сектор» і «Свобода» можуть не подолати прохідний бар'єр на дострокових виборах у Верховну Раду. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу розповів політолог Андрій Золотарьов.

«Якщо добровольчий батальйон «Правого сектору» цілком успішно воює на південному сході України, то спроба цієї сили вписатися в систему української політики виглядає трохи наївно. За даними різних соціологічних опитувань, цю партію підтримує всього лише 1-1,5% виборців. Швидше за все, на майбутніх виборах «Правий сектор» керуватиметься стилем «не з'їм, то хоч понадкушую», - сказав Золотарьов.

На думку експерта, важко пройти в парламент і «Свободі», яка напевно зазнає електоральних втрат.

«На словах «Свобода» завжди демонструвала радикалізм, але, коли справа дійшла до серйозних речей, ця сила відверто спасувала. Так, поки рядові члени партії гинули на Майдані, політичне керівництво повело себе досить безпорадно. Опинившись при владі, вожді відчули себе цілком комфортно. Це й стало причиною того, що рейтинг цієї політичної сили впав практично вдвічі. Крім того, половину рейтингу «Свободи» розтягнули невеликі партії на кшталт «Волі» та «Демократичного Альянсу». Не можна не зазначити й те, що значна частина членів «Свободи», призначених на керівні посади, продемонструвала еталонний непрофесіоналізм. Адже одна справа бути політичними хуліганами, зовсім інша - працювати головою», - підкреслив Золотарьов.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом