Нинішня політико-економічна ситуація в Україні не сприяє продажу активів об'єктів НАК «Енергетична компанія України».

Про це кореспонденту ForUm'у повідомив екс-начальник управління зв'язків з громадськістю НАК «Нафтогаз України», незалежний експерт з питань енергетики Валентин Землянський.

«За п'ять місяців, відведених на продаж держпакетів акцій об'єктів НАК «Енергетична компанія України» (ЕКУ), встигнути можна все, що завгодно. Проблема в тому, наскільки гарні будуть дивіденди від продажу. Зараз в Україні ні політична, ні економічна ситуація явно не сприяє продажу яких би то не було активів, хіба що від них хочуть позбутися за залишковою вартістю», - сказав Землянський.

На думку експерта, якщо Україна хоче отримати хорошого інвестора і гідну прибуток для бюджету від цих активів, то їх не варто продавати «кавалерійським наскоком».

«Ця компанія управляє. Тобто управляла активами від імені держави. Якщо говорити про ліквідацію компанії, то виникає питання своєчасності. Якщо завдяки цьому активами будуть керувати більш ефективно і бюджет отримає більше коштів, тоді потрібно розформовувати ЕКУ. Але у випадку, якщо прийде ефективний власник. А «я б'юся, тому що я б'юся» - не найкращий спосіб управління активами та реформування відомств», - висловив свою думку він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів прийняв рішення про ліквідацію НАК «Енергетична компанія України». На дану процедуру Міненерговуглепрому відведено п'ять місяців. Також міністерству будуть передані 78,29% акцій ПАТ «Центренерго», 87,4% акцій ПАТ «Дністровська ГАЕС» і 60,06% акцій ВАТ «Луганськобленерго».

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28