Екіпажі російських літаків Су-24 та Ан-26 ВПС Росії в ході планового польоту над Чорним морем пролетіли в районі перебування канадського корабля «Торонто», але не зближувалися з ним. Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков.

«Маршрут польоту літаків ВПС Росії проходив через район, де перебував корабель канадських ВМС «Торонто», без здійснення зближення з іноземним військовим судном», - сказав Конашенков.

Генерал-майор особливо відзначив, що «всі польоти літаків ВПС виконувалися і виконуються строго згідно з міжнародними правилами використання повітряного простору над нейтральними водами», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Раніше міністр оборони Канади Роберт Ніколсон заявив про те, що літак ВПС РФ нібито здійснив обліт фрегата «Торонто» 7 вересня.

Нагадаємо, Україна і США 8-10 вересня проводять військові навчання у Чорному морі. Кораблі в ході спільних двосторонніх навчань ЗС України та ВМС США Sea Breeze-2014 не заходитимуть в українські порти, оскільки планом не передбачено проведення наземної частини навчань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом