Країни НАТО на саміті 4-5 вересня заявили про готовність підтримати Україну постачанням тільки нелетальної зброї. Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський в інтерв'ю TVN24 BIS.

«(Україна) може розраховувати на допомогу різного типу, адресовану також українській армії, але там лунали однозначні заяви, що не може йтися про смертоносне озброєння. Це умови, про які Україна знає», - сказав він.

Коморовський не виключив, що в майбутньому ця позиція може змінитися, зазначивши, що вже зараз ніщо не забороняє Україні купувати зброю на міжнародних ринках. «Чи зміняться вони (умови для України)? Може, так», - сказав Коморовський, повідомляє «УНІАН».

Президент Польщі зазначив, що під час дискусій на саміті НАТО польські представники були серед держав, які виступали за «більш далекосяжні форми» підтримки України в умовах, що склалися, але Альянс «прийняв таке рішення, яке прийняв».

За словами Коморовського, Україна може розраховувати на політичну підтримку західних держав, зокрема, в питанні запровадження нових санкцій Європейським Союзом проти Росії.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що країни-члени НАТО можуть поставити Україні на двосторонній основі високоточну зброю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43