Заступник генсекретаря ООН Джеффрі Фельтман підтвердив у понеділок, що керівництво ООН вітає встановлення припинення вогню на сході України й очікує від сторін подальших дій з його імплементації.

Про це він заявив, виступаючи на спеціальному засіданні Постійної ради ОБСЄ, повідомляє РІА «Новости».

«ООН вітає встановлення припинення вогню. Генеральний секретар ООН очікує, що сторони зроблять усе, що необхідно, для імплементації угоди. І це включає в себе роззброєння та відведення збройних груп», - зазначив заступник генсека ООН з політичних питань Фельтман.

«Припинення вогню і мирні переговори, що супроводжують його, вселяють надію», - заявив на цьому ж засіданні заступник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович. Однак, за його словами, стійкий мир може базуватися тільки на політичному врегулюванні, яке б поважало територіальну цілісність України і гарантувало рівні права для всіх, включаючи мовні та інші права для національних меншин.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь на Донбасі починаючи з 18.00 5 вересня.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську на переговорах контактної групи між представниками України, самопроголошених ДНР та ЛНР за участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18