Спеціальна моніторингова місія (СММ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі підтверджує, що поблизу Маріуполя пізно ввечері 6 вересня вівся артилерійський обстріл.

«6 вересня о 22.45 СММ чула артилерійський обстріл на схід від Маріуполя. СММ не могла встановити, з якого боку вівся обстріл. Це тривало до 23.51. Протягом цього періоду СММ почула загалом 30 залпів», - сказано в звіті спецмісії від 7 вересня про ситуацію в Маріуполі, опублікованому на сайті ОБСЄ 8 вересня.

Крім того, о 23.45 представники спецмісії чули стрілянину зі стрілецької зброї в східній частині Маріуполя.

Згідно зі звітом, о 23.47 до спецмісії надійшов дзвінок від місцевого мешканця з мікрорайону Східний (3 км на схід від центру Маріуполя), який повідомив про те, що контрольно-пропускний пункт «Східний», розташований на в'їзді в Маріуполь уздовж головної дороги від Новоазовська, «у вогні». Неподалік АЗС також було помічено спалах.

Крім того, у звіті від 7 вересня спостерігачі ОБСЄ констатували перестрілки неподалік від міжнародного аеропорту Донецька, в тому числі і мінометний обстріл, а також у місті Щастя за 20 км на північ від Луганська.

Згідно з інформацією ОБСЄ, в Щасті, зокрема, о 13.37 озброєні представники так званої ЛНР обстріляли українські війська, що призвело до відповідної реакції. Сторони обмінялися вогнем зі стрілецької зброї, гранатометів, вівся також артилерійський вогонь. «Інцидент закінчився на 14.50. Медичний персонал, який працює на місці події, повідомив представників моніторингової місії, що один український солдат був поранений у груди, що підтвердили й українські військові, повідомляє «Інтерфакс-Україна». Імовірно, один боєць ЛНР був убитий», - наголошується в звіті ОБСЄ.

Як раніше повідомляв ForUm, на переговорах контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР і ЛНР та ОБСЄ в Мінську був підписаний протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64