За даними останніх соціологічних опитувань, партія Президента України Петра Порошенка впевнено посідає перше місце у рейтингах на майбутніх парламентських виборах. Про це пише політолог, керівник Центру політичного аналізу «Пента» Володимир Фесенко у своєму блозі на УП.

«Причому у форматі Блоку Петра Порошенка (за участю у складі блоку партії "УДАР") вона отримує близько третини голосів виборців. Саме цим пояснюється і перейменування партії «Солідарність» у Блок Петра Порошенка і вельми ймовірна консолідація у списку цієї партії різних прихильників чинного Президента, в тому числі і представників партії Віталія Кличка» - пише політолог.

«Другим явним фаворитом майбутніх парламентських виборів є Радикальна партія Олега Ляшка. Про особу цього політика йдуть нескінченні суперечки, часто висловлюються досить критичні оцінки. Але очевидно, що саме ораторські таланти Ляшко, його яскрава харизма, є головною причиною високих рейтингів Радикальної партії. Ляшко акумулює навколо своєї партії протестні настрої частини прихильників Майдану і жителів центральноукраинской глибинки, незадоволених падінням рівня життя і численними політичними і соціальними проблемами. Войовничий Ляшко відповідає атмосфері і настроям військової і післямайданній ситуації в країні», - підкреслив експерт.

Аналізуючи політичне «розлучення» прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та голови парламенту Олександра Турчинова з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко, Фесенко вважає, що він привів до розділу їх електорального «майна» (раніше спільного). «Колишній електорат "Батьківщини" розділився між ними практично наполовину. Але це зберігає шанси на проходження в парламент обом політичним силам», - вважає він.

Резюмуючи свій аналіз, політолог додав, що, попри явні і приховані перешкоди, виборча кампанія все-таки стартувала. «Тепер головне, щоб парламентські вибори відбулися, і країна отримала новий, більш дієздатний парламент, який відповідає нинішнім політичним реаліям і настроям виборців», - підсумував Фесенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом