Центральна виборча комісія створила 213 окружних виборчих комісій на позачергові вибори народних депутатів 26 жовтня.

Про це розповіли в прес-службі ЦВК, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з повідомленням, таке рішення було прийнято на вечірньому засіданні комісії в п'ятницю після опрацювання подань щодо кандидатур до складу окружкомів, які подали чотири парламентські партії, а також партії, які брали участь у чергових парламентських виборах у 2012 році за партійними списками в багатомандатному загальнодержавному окрузі. Так, кандидатури від цих партій до складу окружних комісій були включені за результатами жеребкування, проведеного ЦВК 4 вересня. Всі 213 окружкомів були сформовані у максимальному складі, передбаченому законом - 18 осіб.

Відповідне рішення було прийнято одностайно. Також ЦВК затвердила керівний склад усіх окружних виборчих комісій.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 серпня Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання, призначивши позачергові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року.

14 серпня народні депутати не дійшли згоди щодо внесення змін до виборчого законодавства, таким чином, перевибори до Верховної Ради проходитимуть згідно з чинним законом про вибори.

Разом із тим, народні депутати відмовилися виділяти гроші для Центральної виборчої комісії на позачергові парламентські вибори.

Кабінет Міністрів, у свою чергу, має намір повторно просити Верховну Раду виділити фінансування на позачергові вибори парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом