Голова Луганської міської ради Сергій Кравченко виступає за створення у великих містах України обласних центрів допомоги переселенцям з Луганська, повідомляє прес-служба Луганської міської ради.

Зокрема, 4 вересня в Києві Кравченко провів засідання активу луганців, які наразі вимушено перебувають у Києві, Київській області та сусідніх регіонах.

На зустрічі були присутні депутати, працівники виконкому, підприємці, представники банківської сфери, службовці, медпрацівники, викладачі вишів, представники засобів масової інформації.

Вони зійшлися на думці, що всі переселенці з Луганська після стабілізації ситуації хочуть повернутися додому.

«Враховуючи складну ситуацію в державі, усі розуміють, що відновити місто лише за рахунок бюджетного фінансування нереально. Необхідно задіяти всі можливі ресурси, починаючи від волонтерських рухів, участі жителів у відновлювальних роботах і доведення до ладу міста, закінчуючи залученням коштів за підтримки міжнародних організацій», - заявив Кравченко.

Для того щоб надавати допомогу біженцям, які не з власної волі виїхали за межі Луганська Сергій Кравченко запропонував створити у великих містах центри допомоги та сприяння луганцям.

Ідея полягає в тому, щоб у таких містах, як Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса та інших обласних центрах, представники Луганської міської ради спільно з місцевими органами влади, а також волонтерськими організаціями надавали необхідну підтримку вимушеним переселенцям з Луганська.

Як повідомляв ForUm, 3 вересня виповнився місяць з того моменту, як Луганськ був відключений від енергопостачання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24