Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала російський телеканал «Історія» таким, що порушує Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, а також українське законодавство, тим самим заборонивши ретрансляцію телеканалу в українських кабельних мережах.

Про це повідомив голова Нацради Юрій Артеменко 4 вересня.

Нацрада провела моніторинг телеканалу, ґрунтуючись на численних скаргах, що надійшли в апарат регулятора. Результати моніторингу, за словами Артеменка, показали наявність в ефірі контенту, який порушує українське законодавство і «розпалює расову ненависть». Зокрема, в ефірі телеканалу неодноразово транслювалася програма «Степан Бандера. Сліди на Майдані», в ефірі якої проводилися паралелі подій на Майдані в лютому поточного року і подій у фашистській Німеччині, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Там транслювався відеоряд, що зображає фашистські війська, вбитих жінок та дітей і одночасно показувалися події на Майдані, проводилися паралелі», - повідомив Артеменко.

В цей час близько десяти російських телеканалів заборонені до ретрансляції на території України. За дотриманням цієї заборони українськими провайдерами стежить спільна група, до якої входять представники Нацради і Міністерства внутрішніх справ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом