Мешканці Маріуполя називають повідомлення про бомбардування дезінформацією, метою якої є посіяти паніку серед населення.

«Інформація про бомбування - брехня. На цей момент у місті та за його межами все тихо і спокійно. Якщо гуркіт і чути, то це пояснюється тим, що наразі за двадцять кілометрів від Маріуполя між селами Широке і Бердянське йде бій між силами АТО та незаконними військовими формуваннями. Що стосується самого міста, то о 17:00 тут на площі Леніна планується провести мітинг «Марш Миру», люди потихеньку збираються. Швидше за все, це якась спланована акція, спрямована на те, щоб зірвати захід», - розповів кореспондентові Forum'у мешканець Маріуполя Ярослав.

На його думку, навмисна паніка в місті створюється штучним чином. «Так, після того як вранці центром міста в бік аеропорту пройшла колона українських десантників на дев'яти БТРах, окремі особи стали навмисне сіяти паніку. З метою привернути суспільну увагу, на зупинках та в громадському транспорті деякі люди стурбованим тоном і привселюдно повідомляли по мобільному телефону про нібито підготовку бомбардування міста», - заявив він.

«Активну роль у нагнітанні ситуації відіграють і соціальні мережі. Так, після «зливу» завідомо неправдивої інформації, її підхоплюють інтернет-ресурси, посилаючись на «достовірні джерела», - розповів співрозмовник.

Нагадаємо, раніше сьогодні низка ЗМІ повідомили про початок бомбардування Маріуполя.

Як повідомили Forum'у мешканці міста, в одному з районів Маріуполя чути постріли.

За інформацією штабу оборони Маріуполя, поблизу села Безіменне під Маріуполем йдуть бойові дії.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57