Рада Європи вітає пропозиції президента Росії Володимира Путіна з врегулювання конфлікту в Україні і сподівається на реалізацію цього плану. Про це заявив генсек РЄ Турбйорн Ягланд.

«Добре, що є ініціатива. Давайте будемо сподіватися, що це може до чогось призвести», - сказав Ягланд журналістам, відповідаючи на запитання про ставлення до мирного плану Путіна, повідомляє РІА «Новости».

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Андрес Фог Расмуссен вітає будь-які мирні зусилля, в тому числі і запропонований президентом Росії Володимиром Путіним план врегулювання ситуації на Донбасі, але наголошує на важливості дій, а не слів.

Як раніше повідомляв ForUm, президент РФ Володимир Путін вважає, що для припинення кровопролиття і стабілізації обстановки на сході України обидві сторони конфлікту повинні узгодити і зробити ряд дій: припинити активні наступальні операції українських Збройних сил, відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією та всіма видами систем залпового вогню, виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян та населених пунктів у зоні конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110