Прокуратура Одеської області 4 вересня спрямувала до суду обвинувальний акт у справі організованої злочинної групи, яка привласнила 1,7 млн грн вкладників кредитної спілки, повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Зокрема, у Приморський районний суд спрямований обвинувальний акт щодо членів організованої злочинної групи у складі п'яти осіб, які звинувачуються у низці кримінальних злочинів.

Зокрема, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України (Шахрайство, вчинене повторно, в особливо великих розмірах, фінансові операції з коштами, одержаними внаслідок скоєння суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів).

Досудовим розслідуванням встановлено, що організована група з чотирьох службових осіб кредитної спілки під керівництвом громадянина, який офіційно в ній не працював, з грудня 2007 по серпень 2008 року шахрайським шляхом заволоділа коштами вкладників на загальну суму майже 1,7 млн грн. Від дій зловмисників постраждало 67 громадян-інвесторів. Надалі частину незаконно отриманих грошей обвинувачені легалізували шляхом здійснення фінансових операцій.

У ході розслідування відшкодовано 346 тис. грн, накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 1 млн грн. Санкція статті Кримінального кодексу, яка інкримінується членам ОЗГ, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67