Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно двох мешканців Кіровограда, які брали участь у діяльності незаконної терористичної організації в зоні проведення АТО.

Як повідомляє прес-служба облпрокуратури, зазначені особи за отримання грошової винагороди вступили у батальйон «Кельміус» - осередок терористичної організації ДНР, склали присягу і впродовж півмісяця виконували накази організації.

«Злочинці брали безпосередню участь у діяльності батальйону, в тому числі й у військових діях проти бійців АТО», - підкреслили в прокуратурі.

Після двох тижнів перебування в лавах НЗФ кіровоградці, кинувши зброю, добровільно залишили батальйон і повернулися за місцем проживання, де й були затримані співробітниками Управління Служби безпеки України.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258-3 КК України, санкціями яких передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Наразі у кримінальному провадженні, хід якого керівництвом прокуратури області взято на контроль, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом