Президент РФ Володимир Путін вважає, що для припинення кровопролиття та стабілізації обстановки на сході України обидві сторони конфлікту повинні узгодити і зробити низку дій.

«Перше - це припинити активні наступальні операції збройних сил, збройних формувань ополчення південного сходу України на донецькому та луганському напрямках», - заявив Путін.

Він пояснив, що у ході свого перельоту в Монголію він «накидав» свій план вирішення української кризи.

«Друге - відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією та всіма видами систем залпового вогню», - сказав глава російської держави.

«Третє - передбачити здійснення повноцінного й об'єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню та моніторингом обстановки, що створиться таким чином у зоні безпеки», - сказав Путін, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Четверте - виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян та населених пунктів у зоні конфлікту. Далі - організувати обмін осіб, які силоміць утримуються, за формулою «всіх на всіх» без будь-яких попередніх умов», - заявив президент РФ.

«Шосте - відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів до міст та інших населених пунктів Донбасу - Донецької та Луганської областей», - зазначив він.

«І, нарешті, сьоме - забезпечити можливість спрямування в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечувальної інфраструктури, надання допомоги їм», - сказав глава держави.

Путін вважає, що остаточні домовленості між владою Києва та представниками сходу України могли би бути досягнуті й закріплені у ході запланованої зустрічі контактної групи 5 вересня поточного року.

Нагадаємо, як повідомила прес-служба Глави Української держави, Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови обговорив режим повного припинення вогню з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом