Державна компанія з зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» не виключає повного припинення постачання електроенергії споживачам в Криму.

Згідно з повідомленням компанії, з 3 вересня 2014 року за дорученням Міненерговугілля «Укрінтеренерго» через дефіцит палива для потреб теплової генерації на материковій частині України обмежує обсяги перетікання потужності «ДТЕК Крименерго», повідомляє «УНІАН».

«Укрінтеренерго» необхідно знизити перетікання потужності енергосистеми України в Кримську енергосистему до наступних лімітів: на час ранкового (з 8 до 10 за київським часом) і вечірнього (з 18 до 22 за київським часом) максимумів навантаження - до 300 МВт; в денній зоні - до 500 МВт; у нічний час (з 23 до 6 за київським часом) - до 600 МВт.

«У разі якщо ліміти не будуть виконуватися споживачами Криму, компанія буде змушена повністю відключати лінії, що живлять півострів», - йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, ПАТ «ЕК «Севастопольенерго» повідомило, що на території Криму з 2 по 30 вересня очікуються відключення електроенергії.

Раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості України направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом