Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід директорові «Укрінтеренерго» Володимиру Зіневичу з утримання під вартою на домашній арешт із забороною залишати місце проживання з 21:00 до 7:00.

Таке рішення зачитав суддя Антон Чернушенко, частково задовольнивши апеляційну скаргу позивача, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Суд санкціонував затримання директора «Укрінтеренерго» 4 грудня в рамках розслідування кримінальної справи про розтрату коштів в особливо великих розмірах у зв'язку з укладенням контракту на придбання вугілля у ПАР. Первинне рішення суду передбачало утримання під вартою Зіневича або звільнення його під заставу в сумі 365,4 млн грн.

У Генеральній прокуратурі вважають, що в результаті неодноразового підписання додаткових специфікацій до зазначеного контракту та змін до нього фактична вартість придбаного вугілля зросла з початкових $86 за метричну тонну до $134, а якість не відповідала вимогам.

Водночас компанія - постачальник вугілля з ПАР Steel Mont Trading Ltd. заявляє, що оприлюднена Генпрокуратурою інформація про те, що вугілля з ПАР закуповувалося «Укрінтеренерго» за ціною $134/тонна, є некоректною, оскільки поправки в контракт обумовлювали рівень ціни $107-110 за тонну з доставкою на Трипільську та Зміївську ТЕС.

У Steel Mont звернули увагу на той факт, що якість поставленого вугілля підлягала незалежному тестуванню ще до завантаження на судна у ПАР. Крім того, в ході спалювання палива на Трипільській та Зміївській ТЕС не було отримано жодних скарг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом