Захистом Маріуполя на сьогоднішній день займаються підрозділи Національної гвардії, бійці батальйону «Донбас» і сили Української армії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, перед засіданням Кабінету Міністрів заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він зазначив, що ситуація в даному районі на сьогоднішній день стабільна.

«Так (під Маріуполем. - Ред.) на сьогоднішній день досить стабільно. У нас є достатньо сильний укріпрайон проти ймовірної атаки бронетанкових військ РФ як з боку Новоазовська (верхній і нижній), так і з боку Волновахи. Ці напрямки укріплені. У нас достатньо протитанкових засобів і навчених підрозділів. Це регулярні частини Нацгвардії, батальйон МВС «Донбас». Зараз це угруповання укріплене додатково Збройними силами», - зазначив він.

При цьому міністр висловив думку, що це навряд чи буде легкий і простий рейд, але водночас Аваков упевнений, що Маріуполь залишиться українським.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 вересня керівник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що в Маріуполі завершується зміцнення блокпостів на в'їзді в місто.

У Маріуполі громадські активісти, місцеві органи влади і батальйон територіальної оборони «Азов» створили штаб територіальної оборони.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37