Головний замовник українських локомотивів «Російські залізниці» (РЗ) перевів замовлення з ПАТ «Луганськтепловоз» (ЛТЗ) на російські підприємства. Про це заявив старший віце-президент РЗ Валентин Гапанович, пише «Капітал».

За його словами, для РЗ будуть поставлені локомотиви інших типів і серій, тоді як той вид продукції, який випускався в Луганську, «поки нічим не заміщений».

Віце-президент РЗ Анатолій Мещеряков стверджує, що потужності заводу ніхто не буде переносити в Росію. Зокрема, тому, що побудувати новий завод з нуля набагато простіше, ніж вивозити старе обладнання.

«Але навіть така мета не ставиться, РЗ готові якийсь час обходитися локомотивами схожих моделей російського виробництва. Якщо українське підприємство буде простоювати тривалий період, думаю, російським інженерам не складе труднощів почати випуск локомотивів схожого з українськими типу або ж істотно збільшити виробництво тих видів тепловозів, які сьогодні вже роблять в Росії, щоб закрити потреби РЗ», - зазначає він.

Нагадаємо, компанія «Луганськтепловоз» (входить до російської групи підприємств «Трансмашхолдинг» (ТМХ) зупинила виробництво на місяць через те, що в Луганську було розбомблено електростанцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом