Уряд Японії на екстреному засіданні у повному складі подав у відставку. Ця процедура є формальністю, необхідною для оновлення складу кабінету міністрів.

Як повідомляє Bloomberg, до нового складу кабінету міністрів Японії увійдуть щонайменше п'ять жінок. Так, за повідомленнями японських ЗМІ, швидше за все, до складу нового уряду увійде Юкіо Обуті (її батько, Кендзо Обуті, раніше був прем'єр-міністром Японії), яка швидше за все, отримає посаду в міністерстві економіки країни. Таке рішення відображає ініціативу Сіндзо Абе посилити роль жінок у політиці країни. Зараз до складу уряду Японії входять лише двоє жінок, повідомляє Bloomberg.

За інформацією газети Kyodo, яка не посилається на яке-небудь джерело, посаду міністра охорони здоров'я займе Ясухіса Сіозакі, який раніше обіймав посаду прес-секретаря японського кабміну. У свою чергу, міністр закордонних справ Таро Асо, прес-секретар Йосіхіде Суга та міністр закордонних справ Фуміо Кусіда збережуть свої пости, повідомляє газета. Колишній заступник міністра оборони Акінорі Ето може очолити відомство, пише Nikkei.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105