Європейський Союз у питанні України продовжує робити менше від необхідного мінімуму. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю польській Gazeta Wyborcza.

«Боюся, що досі приймаємо менше, ніж мінімально потрібно, щоб повернути повагу президента Путіна до Європи», - сказав Сікорський, коментуючи підготовлені нові санкції ЄС проти Росії та їх можливий ефект, повідомляє «УНІАН».

За словами польського міністра, Євросоюз із великим запізненням реагує на події в Україні. «Чверті нинішніх санкцій рік тому, коли Росія почала торговельний бойкот України, вистачило б, якби рішення щодо них було прийнято тоді», - вважає Сікорський.

Нагадаємо, за неофіційними даними, Євросоюз планує розширити запроваджені в липні санкції проти РФ у фінансовому, оборонному секторах та секторі високих технологій.

Серед пропозицій є також виключення Росії з міжнародних спортивних організацій, зокрема ФІФА та УЄФА, що не дозволить РФ, наприклад, провести Чемпіонат світу з футболу 2018 року. Крім того, персоною нон ґрата може бути оголошений міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

120