Кабінет Міністрів України схвалив проект Указу Президента України «Про затвердження Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2014 рік». Про це повідомляє Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Проекти Указу Президента України та Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2014 рік (далі - РНП-2014) були розроблені Міністерством закордонних справ України ще в 2013 році, узгоджені на засіданні уряду й подані на розгляд Президенту України на початку 2014 року. Однак у березні 2014 року документ повернули в МЗС України на доопрацювання у зв'язку зі зміною складу Кабінету Міністрів України, а також принципово новою внутрішньо- і зовнішньополітичною ситуацією України, сформованою на той час», - йдеться в повідомленні.

Цей проект РНП-2014 доопрацьований МЗС за участю Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору з урахуванням особливостей співробітництва в умовах збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави, зокрема, стороною НАТО розроблені додаткові механізми інтенсифікації співробітництва в усіх сферах, а також збільшено фінансування практично всіх наявних програм співробітництва з Україною.

«Схвалений Кабміном проект РНП-2014 має особливу актуальність, оскільки 4-5 вересня у Великобританії відбудеться саміт НАТО, в рамках якого планується проведення засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів.

Очікується, що Україна стане єдиною країною-партнером, з якою буде проведена зустріч на вищому рівні у форматі 28+1», - наголосили у Кабміні.

Нагадаємо, 29 серпня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна має намір відмовитися від позаблокового статусу.

30 серпня в уряді повідомили, що законопроект Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення захисту суверенітету і територіальної цілісності України» зареєстрований у Верховній Раді України 29 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53