Переговори на рівні експертів між Росією та Європейським союзом з приводу ціни на газ для України пройдуть 4 вересня, повідомив комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Еттінгер.

Зустріч, яка пройде в Брюсселі, Еттінгер назвав «технічною». Він додав, що переговори стануть продовженням зустрічі, що відбулася між комісаром ЄС і міністром енергетики РФ Олександром Новаком у Москві 29 серпня.

За підсумками переговорів 29 серпня було прийнято рішення про проведення тристоронньої зустрічі, в якій візьмуть участь представники Росії, України і ЄС, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Reuters.

Як раніше повідомляв ForUm, переговори щодо врегулювання газових спорів між «Газпромом» і НАК «Нафтогаз України» у форматі Україна-ЄС-Росія можуть відбутися в середині вересня після відповідних двосторонніх зустрічей віце-президента єврокомісії Гюнтера Еттінгера з міністрами енергетики України та РФ.

Раніше переговори з енергетичних питань за участю міністрів палива та енергетики України, Росії та Європейського союзу були заплановані на 6 вересня.

16 червня «Газпром» скоротив до нуля постачання газу для України, залишивши тільки обсяги прокачування для європейських споживачів. Крім того, Україна і Росія подали позови в Стокгольмський арбітраж: Україна - про встановлення справедливої ціни на газ зі збереженням чинного контракту та стягнення 6 млрд дол. як переплати в попередні періоди. Позовна вимога російської сторони - стягнути з України борг за спожите паливо у розмірі 4,5 млрд доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61