Поточного економічного року очікується подальше падіння економічних показників. Про це на прес-конференції, присвяченій прогнозу розвитку економіки України Міжнародного центру перспективних досліджень, повідомив старший економіст МЦПД Олександр Жолудь.

«Ми очікуємо, що ВВП цього року впаде на 7%. В першу чергу, через те, що скоротиться приватне споживання - це споживання домогосподарств. Воно скоротиться, тому що відбудеться зниження реальних доходів, зростання безробіття, зростання ціни імпортних продуктів - відповідно, зменшиться їх споживання, а також скорочення відбудеться через підвищення адміністративно регульованих тарифів», - розповів експерт.

Також економіст зазначив, що продовжиться скорочення інвестицій в економіку країни.

«Валове нагромадження основного капіталу, ті інвестиції, які вкладаються у країну, скоротяться дуже суттєво - на 20%. Це дуже негативно, бо якщо цього року не приходять інвестиції, це значить - не створені нові робочі місця, більш високотехнологічні підприємства, що негативно вплине на зростання в наступні роки», - підкреслив Жолудь.

Раніше ForUm повідомляв, що експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings прогнозують спад економіки України за підсумками поточного року мінімум на 6,5% і збільшення дефіциту бюджету до 10% ВВП.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44